ELBIL

Sveits gir grønt lys til Easee-lader

Sveits aksepterer ny dokumentasjon fra elbilladerselskapet Easee, og salget av ladebokser kan dermed fortsette i landet.

Easees ladere av typen Home og Charge fikk salgsforbud i Sverige i fjor.
Easees ladere av typen Home og Charge fikk salgsforbud i Sverige i fjor. Arash A. Nejad
27. mars 2024 - 08:55

Det sveitsiske tilsynsorganet for markedsovervåking (Esti) fattet beslutningen 14. mars, akkurat ett år etter at det ble innført salgsforbud for Easee Home og Easee Charge i Sverige.

Årsaken var at svenske tilsynsmyndigheter opplyste i februar at de mente produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner.

Tidligere denne uken skrev TU at kun en halv prosent av Easee-laderne fikk kritisk feil i 2023, ifølge en ny sikkerhetsrapport.

Flere europeiske land valgte å gjøre egne undersøkelser av laderne etter det svenske forbudet. Sveits er det første landet som har konkludert i saken etter å ha gjennomgått ny teknisk dokumentasjon.

– Dette er en svært gledelig nyhet og det er en bekreftelse på at produktene nå har dokumentasjon som samsvarer med myndighetenes krav, sier direktør Erik Færevaag i Easee i en pressemelding.

Nikolai Astrup (H) sier det er lettvint av finansministeren når han uten en utredning vil gå inn for å kutte to av de fire strømkablene som går mellom Norge og Danmark.
Les også

Vedum vil kutte to av kraftkablene til Danmark: – Useriøst og lettvint

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.