BYGG

Svakt resultat for Skanska

IKKE FORNØYD: Administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken, er langt fra fornøyd med resultatet så langt i år, men håper på forbedringer.
IKKE FORNØYD: Administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken, er langt fra fornøyd med resultatet så langt i år, men håper på forbedringer. Bilde: Truls Tunmo
Mona StrandeMona StrandeJournalist
21. juli 2011 - 10:28
Vis mer

Avviklingskostnader, resultatavvik på prosjekter og generelt pressede marginer gir kraftig røde tall for Skanska Norge så langt i år.

Dyr avvikling

Mens de i første halvår 2010 hadde et resultat før skatt på 211 millioner, er tilsvarende resultat i år minus 73 millioner kroner.

Administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken, sier mye skyldes avviklingskostnader for den lokale byggvirksomheten i Hedmark og Oppland, en avvikling som også medførte svak inntjening i ferdigstilte prosjekter i regionen.

– For øvrig er det fortsatt enkelte tapsprosjekter i byggenhetene, tatt i en krevende markedssituasjon med høy risikoprofil, som gir utslag på det lite tilfredsstillende resultatet, sier Eiken.

Anleggsvirksomheten går derimot som planlagt, med økende resultatgrad og ordrereserve.

Les også: Her kommer Norges første plussbygg

Økt ordrereserve

Selskapet har inngått kontrakter for vel 3 milliarder kroner i andre kvartal, og har gjennom det økt sin ordrereserve hittil i år. Ved utgangen av kvartalet var den totale ordrereserven på nærmere 9,5 milliarder kroner.

– Vi er fornøyd med at omsetning og ordrereserve viser en positiv utvikling, men er ikke fornøyd med utviklingen i inntjening, spesielt i vår byggvirksomhet, sier Eiken, som tror strategiske grep og operative forbedringer de allerede har gjennomført vil bedre resultatene på sikt.

Med røde tall for entreprenørvirksomheten hjalp det lite at Skanska Bolig endte med et halvårsresultat på 17 millioner kroner. Samlet endte resultatet for Skanskas virksomhet i Norge på –56 millioner kroner, mot 242 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Les også: Skanska dobler reklamasjonstiden på nye boliger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.