KARRIERE

Svakeste forskningssatsing på ti år

VALUTA: - Hadde euroen vært på samme nivå som i fjor, hadde vi hatt realvekst i forskningsbevilgningen også i 2011, sier Tora Aasland.
VALUTA: - Hadde euroen vært på samme nivå som i fjor, hadde vi hatt realvekst i forskningsbevilgningen også i 2011, sier Tora Aasland. Bilde: Asbjørn Goa
3. nov. 2010 - 07:16

Ifølge Aftenposten er neste års satsing den svakeste på ti år.

– Jeg frykter vi nå mister muligheter til internasjonalt samarbeid og evnen til å tiltrekke oss de beste hodene. Hvorfor skal de pusle i et land med puslete satsing? spør Høyres forskningspolitiske talsmann Henning Warloe.

Inkl. prisvekst

En analyse av statsbudsjettets konsekvenser for forskningen i Norge, utført av Norsk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning, viser at selv om bevilgningene i neste års statsbudsjett øker med 2,4 prosent, er det i virkeligheten en nedgang på 0,2 prosent når man tar med prisveksten for det neste året i regnestykket.

Endrede bevilgninger

Forskningsminister Tora Aasland (SV), som la fram en egen forskningsmelding i fjor, mener at hovedårsakene til nedgangen er endringer i bevilgningene til byggeprosjekter i universitets- og høyskolesektoren, og internasjonale valutakursendringer.

– Hadde euroen vært på samme nivå som i fjor, hadde vi hatt realvekst i forskningsbevilgningen også i 2011, sier statsråd Aasland. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.