OLJE OG GASS

Svært bra Sverdrup-brønn

Avgrensningsbrønnen i Johan Sverdrup-funnet nærmer seg konklusjon, og Det norske oljeselskap mener resultatet er “svært bra”.

Det norske oljeselskap melder om gode resultater på avgrensningsboring. Bildet er fra funnet av Geitungen-prospektet, nær Johan Sverdrup, og riggen Ocean Vanguard.
Det norske oljeselskap melder om gode resultater på avgrensningsboring. Bildet er fra funnet av Geitungen-prospektet, nær Johan Sverdrup, og riggen Ocean Vanguard. Bilde: Øyvind Hagen / Statoil
6. nov. 2012 - 10:50

I en melding fra Det norske oljeselskap heter det at det er gjort svært bra resultater i brønn 16/2-14 T2 i lisens 265, hvor man er i ferd med å avslutte avgrensningsboringen.

Brønnen er boret omtrent seks kilometer nordvest for det enorme Johan Sverdrup-funnet i brønn 16/2-8.

Ifølge partner Det norske ser resultatene svært bra ut, og er med på å fjerne usikkerheten om reservoarkvaliteten i den nordlige delen av det sentrale Johan Sverdrup.

Les også: Det norske-sjefen går av

Tidlig informasjon

Etter at Det norske endret sin praksis for rapportering av oljefunn, gir selskapet tidlig ut informasjon om funn av hydrokarboner. Operatør for brønnen, Statoil, holder derimot kortene tett mot brystet.

Hensikten med brønnen var å undersøke reservoaregenskaper og tykkelse, og å samle inn viktige data i grunne seksjoner av brønnen, som grunnlag for planlegging av utbygging.

Les også: De 10 største oljefunnene etter år 2000

God kvalitet

Brønnen har påtruffet en oljekolonne på 30 meter i øvre jura reservoarbergarter med meget god kvalitet i hele intervallet, skriver Det norske i en pressemelding. Olje/vann-kontakten er ikke påtruffet.

Dette er den niende letebrønnen i utvinningstillatelse 265. Brønnen er boret av riggen “Ocean Vanguard” i havdyp på 113 meter. Nå skal riggen bore avgrensningsbrønn 16/2-5 på Johan Svedrup-funnet.

Les også: Stort oljefunn i Sverdrup-lisens

Innskrenker usikkerheten

De mange avgrensningsboringene må til for å innskrenke usikkerhetsspennet i det enorme Johan Sverdrup-funnet.

Oljedirektoratet (OD) anslår at funnet er på 1,8 milliarder fat olje, men med et usikkerhetsspenn fra 0,9 til 2,5 milliarder fat.

Les også: Kan bli ny gasshub

Ingen finner mer olje og gass enn Norge

– Vi driver vår virksomhet i flomlys  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.