KARRIERE

Superlærere - søk nå!

NYTT: Dette er det første Teach First-kullet.
NYTT: Dette er det første Teach First-kullet.
Dag Yngve Dahle
9. feb. 2011 - 15:22

Søknadsfristen? Den er 14. februar etter å ha blitt utsatt fra før jul. Vi snakker om Teach First, programmet som rekrutterer realister til lærerjobb i skoleverket.

NTNU vil bruke matematikk-skjønn

Urolig sjø

Torgeir Bryge Ødegården er blant kandidatene fra det første Teach First-kullet. Han har som et ledd i programmet jobbet ved på Rommen ungdomsskole i Groruddalen.Torgeir Bryge Ødegården.
– På en skole skjer det veldig mye i løpet av en dag, og du lærer å lede i en ganske urolig sjø. Det er mye å holde styr på selv om ikke millionbeløp er inne i bildet, sier Ødegården.

Han setter pris på erfaringen:

– Du møter andre utfordringer enn de faglige i første rekke, du får erfaringer du ikke ville fått andre steder - ikke minst relasjonsbygging og det å jobbe med mennesker, sier Ødegården.

Lanserer matteleksikon

Starter i England

Programmet, som er modellert etter et konsept fra USA og England, er et samarbeid mellom Statoil, Utdanningsetaten i Oslo og Universitetet i Oslo.

Målet er å bedre realfagskompetansen i skoleverket ved å rekruttere høyt utdannede realister - med master- eller doktorgrad - til lærerstillinger.

Programmet tar til med et seks ukers intensivkurs i England i sommer. Det fortsetter med en spesialtilpasset versjon av praktisk-pedagogisk utdanning (PPU), som er pedagogikkurset universitetsutdannede må ha for å bli adjunkter eller lektorer.

Elevene ble flinkere

Intervju

I tillegg deltar kandidatene i et kompetanseutviklingskurs i regi av Statoil - på det som Statoil kaller Statoil Academy.

Deretter jobber de to år på ungdoms- og videregående skoler.

Etter at kandidatene har gjennomført programmet, får de tilbud om jobbintervju i Statoil. Men de er ikke garantert jobb i selskapet.

Superelevene ble færre

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.