IKT

Sun slår Bill

PC World skriver: "Det finnes ikke noen gode grunner for å ikke å ta i bruk StarOffice i bedriften".

Sun StarOffice er tildelt en av prisene som Årets Dataprodukt 2002 av PC World Norge. Prisen ble gjort kjent i PC World nr. 13, mandag 2. desember.

Blant kravene PC World stiller, heter det: "... produktet må være spesielt innovativt, sette nye standarder, ta i bruk ny teknologi, gjøre eksisterende teknologi rimeligere og bedre tilgjengelig for vanlige PC-brukere, eller introdusere en løsning som vil være av stor betydning for PC-brukere".

Markedssjef Terje Biringvad i Sun Microsystems AS setter stor pris på honnøren.

- Dette tar vi som nok en anerkjennelse på at StarOffice holder toppklasse og at markedet er glad for å få et alternativ til Microsoft Office. Markedet er lei Microsofts stivbeinte lisensieringspolitikk og krever økt konkurranse, lavere priser, og å gjenvinne markedsmakten, uttaler han ifølge en pressemelding.

Stor likhet

Versjon 6 av Sun StarOffice har et brukergrensesnitt som er relativt likt Microsoft Office og mange andre Windows-applikasjoner, og programmet leser og skriver filer i MS Office-format uten problemer.

StarOffice 6.0 har også støtte for XML som standard filformat. At kompatibiliteten med filformater og applikasjoner har blitt så god har gjort at man like gjerne kan benytte seg av StarOffice i bedriften som Microsoft Office.

Kjapp

Også hastighetsmessig kan StarOffice konkurrere med MS Office. I de fleste applikasjoner og funksjoner er StarOffice vel så rask som MS Office - hvis ikke raskere.

Spesielt ryggraden i programvarepakken, Writer og Calc, er på mange områder fullt på høyde med Word og Excel og inneholder også enkelte funksjoner som man mangler i MS Office - blant annet en god stavekontroll.

PC World tar også lisenskostnadene med i betraktningen. På dette området banker Sun Microsoft så til de grader. For en mellomstor bedrift vil lisenskostnadene alene være flere tusen kroner mindre per lisens enn hva bedriften måtte ha betalt for en lisens med MS Office.

Se liste over de andre vinnerne i PC Worlds kåring av dataprodukter 2002.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.