OFFSHORE

Suksess for H-sep

28. feb. 2001 - 17:22

Norsk Hydro er fornøyd med nedihullsseparatoren ved Ullrigg i Stavanger.

Fullskala kjøring av hele kompletteringen startet ved testriggen hos Rogalandsforskning for en drøy måned siden, og ble avsluttet i forrige uke.

– Alt i alt har testen vært vellykket. Vi har vist at det fungerer, sjøl om vi har hatt litt problemer underveis, forteller Anders Midttun i Norsk Hydro. Utstyret måtte trekkes ut en gang for å modifisere en del som ikke kom på plass, men deretter fungerte det bra.

Nyttig

– Testen har vært veldig nyttig, vi har funnet mange ting vi kan optimalisere, understreker Midttun. De nye komponentene som er utviklet i prosjektet fungerte i hovedsak bra. Problemene oppsto der han minst hadde ventet.

– En del standard utstyr fungerte ikke som ventet. Blant annet hadde vi problemer med utstyret vi brukte for å orientere pakningen i brønnen, opplyser han. Prosjektet har fokusert risiko og derfor valgt standardløsninger når det har vært mulig.

På plass

Før testen ble satt i gang, var både Midttun og plass-sjef Sonja Hauge fra samarbeidspartneren Kværner Oilfield Products mest spente på om det ville gå greit å orientere separatoren på plass i pakningen nede i bakken.

– Vi landet separatorutløpet i pakningen med bare et par graders avvik i orientering, sier Midttun fornøyd. Han slår fast at testen ikke har identifisert noe som kan stoppe prosjektet.

– Dette er klart til offshore installasjon. Nå venter vi bare på at direktørene våre skal bestemme hvor vi kan installere det.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.