Subsea 7 får milliardkontrakt på Sverdrup-feltet

Skal stå for undervannsrørledninger og tilhørende marine operasjoner i andre utbyggingstrinn i prosjektet.

Subsea 7 får milliardkontrakt på Sverdrup-feltet
Subsea 7 får ny milliardkontrakt på Johan Sverdrup-utbyggingen. Foto: Equinor

Equinor tildeler Subsea 7 kontrakten for undervannsrørledninger og tilhørende marine operasjoner i andre utbyggingstrinn i prosjektet. Subsea 7 tildeles dermed den siste store undervannskontrakten for Johan Sverdrup fase 2.

Kontrakten er definert som betydelig, ifølge Subsea 7, som vil si at den har en verdi på mellom 1,3 milliarder og 2,6 milliarder norske kroner (150-300 millioner dollar). 

Subsea 7 har i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen hatt ansvar for leveranse og installasjon av en rekke undervannskomponenter og oppkobling av rørledninger på feltet.

I andre fase av prosjektet tildeles selskapet kontrakten for leveranse og installasjon av rundt 100 kilometer feltrørledninger og 25 rørsløyfer, installasjon av kontrollkabler samt marine operasjoner knyttet til undervannsarbeidet.

Les også

Stavanger og Vigra

Subsea 7 melder at arbeidet med kontrakten starter umiddelbart. Prosjektledelse og ingeniørarbeid vil skje fra selskapets kontorer i Stavanger, men delen vil produseres på basen på Vigra. Offshoreoperasjonene vil finne sted i 2021, hvor de vil ta i bruk en rekke av sine fartøy.

Første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen nærmer seg nå 90 prosent ferdigstilt, med oppstart planlagt i november.

Andre fase ble godkjent av Stortinget i april, men arbeidet er alt godt i gang. Andre fase skal etter planen være i produksjon fra 2022. 

Ifølge Equinor gjør denne kontraktstildelingen at norske leverandører har stukket av med 85 prosent av kontraktene i andre fase av Sverdrup-utbyggingen. I første fase ligge andelen norske kontrakter på 70 prosent. 

Les også