KARRIERE

Styrket rådgivning i skolen

Rådgiving for eleer i ungdomsskolen og leskehjelp. To av NITOs hjertesaker.
Rådgiving for eleer i ungdomsskolen og leskehjelp. To av NITOs hjertesaker. Bilde: Colorbox
15. mai 2007 - 13:28

NITO mener de har fått gehør i Revidert nasjonalbudsjett.

- NITO har vært pådriver for å styrke rådgivningstjenesten i skolen, vi er derfor fornøyd når Regjeringen nå følger dette opp med ekstra bevilgninger. Denne styrkingen er et viktig signal, men vi forventer at hele rådgivningstjenesten styrkes både på ungdomstrinnet og i videregående skole, sier Marit Stykket, president i NITO.

Utdanner rådgivere

NITO regner med at styrking av rådgivning i skolen er første steg på veien, men at Regjeringen etterhvert vil legge til rette for utdanning av rådgivere.

Både Finland og Sverige har egne utdanninger innen rådgivning, NITO forventer at Norge skal få dette etterhvert også.Mer til leksehjelp

Videre foreslår Regjeringen at det gjennomføres forsøk med utvidet skoledag skoleåret 2007–08. Dette vil innebære økt timetall i fellesfagene på i 1.– 4. trinn, leksehjelp, fysisk aktivitet og forsøk med skolemat.- Det spesielt viktig at leksehjelp blir prioritert fremover, NITO har selv tatt initiativ til leksehjelp. Dette er viktig for å sikre at barn får god oppfølgning hele veien. Regjeringens satsning på leksehjelp er derfor kjærkomment forslag, sier Stykket, ifølge en pressemelding fra NITO.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.