OFFSHORE

Styrker marin installering

9. jan. 2001 - 13:29

Akers datterselskap Aker Marine Contractors har inngått en avtale med rederiet BOA Limited / Taubåtkompaniet AS om å disponere deres fartøyer til spesialoppdrag.

– Det er to forhold som gjør dette nødvendig, sier informasjonssjef Torbjørn S. Andersen hos Aker Maritime. – For det første krever stadig flere av kundene nøkkelferdige løsninger. For det andre så kan vi gjøre faste installasjoner av spesialutstyr på båtene for å møte kravene til stadig mer krevende oppdrag.

Tilgang på spesialfartøy

Avtalen gir Aker Maritime tilgang til en flåte av spesialfartøyer som blant annet blir brukt ved installasjon av offshoreplattformer og forankrings-systemer på dypt vann. Den nye avtalen styrker også selskapets satsing på å tilby nye installasjonsmetoder til det voksende markedet for avansert undervannsutstyr på havbunnen.

Som en del av den nye avtalen blir BOA Limited / Taubåtkompaniet AS tatt inn som 40 prosent deleier i Aker Marine Contractors, og betaler 56 millioner kroner for dette. Aker Maritime ASA beholder de øvrige 60 prosent av aksjene.

Gjennom den nye avtalen med BOA Limited / Taubåtkompaniet får Aker Marine Contractors en bruksavtale for rederiets flåte av transport-lektere, halvt nedsenkbare lektere og moderne ankerhåndteringsfartøyer. Rederiet vil også kontrahere et nytt konstruksjonsfartøy spesielt egnet for undervannsinstallasjoner, som forventes å være i operasjon fra våren 2002.

Kompetansesenter

Aker Marine Contractors er et kompetansesenter for utførelse av kompliserte marine operasjoner i forbindelse med olje- og gassvirksomhet offshore. Bedriften utfører blant annet utslep og installasjon av plattformer, sammenkopling av plattformdekk og understell, samt dimensjonering, bygging og installasjon av forankringssystemer på dypt vann.

Aker Marine Contractors og Taubåtkompaniet har samarbeidet lenge, senest om sammenkoplingen av dekk og skrog for Snorre B-plattformen i julehelgen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.