BYGG

Styrker anleggskontrollen

Mona StrandeMona StrandeJournalist
2. okt. 2007 - 08:16

- Anleggsbransjen er preget av lite systematisk tenkning og begrepsforvirring. Mye sprengningsarbeid går på lykke og fromme. Selv om alle oppgir å være opptatt av sikkerheten og vil unngå skader, er det en viss motvilje mot å etablere og etterleve systemer som skal bidra dette, sier regionalt verneombud for anlegg i Agderfylkene, Glenn Seland, til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps eksternmagasin "Samfunnssikkerhet".

Flere kontroller

På grunn av en rekke uhell i forbindelse med sprengningsarbeid det siste halvåret skjerper DSB kontrollen, og vil gjennomføre en rekke uanmeldte tilsyn med bransjen.

- Vi kan ikke akseptere at firmaer med lave priser på grunn av manglende sikkerhetstiltak, utkonkurrerer seriøse aktører. Slurv med sikkerheten skal ikke være et konkurransefortrinn, sier avdelingsdirektør Torill Tandberg i DSB.

Byggherrens ansvar

Hun understreker at byggherren alltid skal forsikre seg om at kostnader forbundet med alle nødvendige sikkerhetstiltak er tatt med i anbudet fra den som skal utføre sprengningsarbeidet.

- Dersom dette ikke er inkludert, skal ikke anbudet aksepteres, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.