UTDANNING

Studenter fra utlandet må rett i karantene

I Stavanger og Bergen forbereder universitetene seg på å ta imot hundrevis av studenter fra utlandet. Mange av de må rett i tidagers karantene

Ved Universitetet i Stavanger vil det komme 260 utenlandsstudenter dette semesteret.
Ved Universitetet i Stavanger vil det komme 260 utenlandsstudenter dette semesteret. Foto: NTB Scanpix
NTB
9. aug. 2020 - 17:48

– Mange av de kommer fra land der smittesituasjonen er høyere enn her, sier prorektor ved Universitetet i Stavanger (UiS), Astrid Birgitte Eggen, til NRK.

UiS skal ta imot 260 utenlandsstudenter, og mellom 70–80 av de kommer allerede i august.

– De fleste av dem som kommer må nok i karantene. Flere og flere land blir «røde» nå, sier Eggen.

De som kommer fra «røde land», må i karantene i ti dager. Eggen presiserer at universitetet vil være på vakt å følge situasjonen fra dag til dag.

Til Universitetet i Bergen (UiB) kommer det hele 488 utenlandsstudenter denne semesterstarten, 408 av dem som utvekslingsstudenter. 116 av de kommer fra land som nå er røde.

– Alle vil få tilbud om å gjennomføre en koronatest, når de kommer hit sier viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.

Skolen vil også tilby seg å handle matvarer for de studentene som sitter i karantene.

Hos flere andre store universiteter, slik som Oslo Met, Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø, har de valgt å avlyse all ordinær utveksling med noen få unntak.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.