PRODUKSJON

Studentenes industridag

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
27. sep. 2002 - 13:28

Skoleelever fra en rekke videregående skoler på Østlandet og studenter fra BI og andre høyskoler kom i dag med busser og tog til Industridagene.

Mindre og lite interesserte skoleelever sto i kø foran serveringsstedene eller satte seg på tilskuerplass på røykerommet. De mer ivrige strømmet ut i hallene og fant interessante produkter og utstillere.

-Tøff maskin, sier Ole Kristen Dybdal Johansen, og sikter til en hydraulikkmaskin. 16-åringen har kommet med klassen fra Ankerskogen videregående på Hamar.

- Det er OK å orientere seg om hva som skjer i industrien her på messa, sier han, men legger til: -Jeg regner med å satse på bilmekanikk. Derfor er ikke alt her like interessant for meg.

Tre 17 år gamle gutter fra Askim videregående er blant de ivrigste.

-Her er det kjempefint å få et innblik i hva som skjer i industrien, sier Lenarth Lindgren, mens kameratene Gjermund Bergheim og Ove Petter Lintho nikker samtykkende.

Når dørene stenges i ettermiddag, har ca. 10.000 besøkende vært innom Industridagene 2002 i løpet av de fire dagene messa har pågått.

- Det er vi fornøyd med, sier salgsansvarlig Carl O. Nordengen fra Norges Varemesse.

I år var det 320 utstillere som nøt godt av langt bedre forhold på Lillestrøm enn de fleste opplevde på Sjøyst under Den tekniske messe for to år siden. Da var besøkstallene oppe i 12.000.

- Det noe lavere tallet i år kan ha sammenheng med at Den tekniske messen ble kombinert med et par andre bransjeutstillinger, mener Nordengen.

Det store antall studenter og elever forklarer han med at Varemessa og bransjeforeningene oppfordrer skolene til å legge besøket til fredag.

-Vi har ikke gått aktivt ut og oppfordret skoler til å komme, men de som har henvendt seg har blitt anmodet om å besøke messa den siste dagen.

Industrien og bransjeforeningene er opptatt av rekrutteringen og ser skolebesøkene som viktig i denne sammenhengen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.