DOKTORGRADER

Strømforbruket målt fra time til timeDette vil stille aktørene i kraftmarkedet overfor nye utfordringer.

I doktoravhandlingen sin ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU studerer sivilingeniør Erling Pettersen (30) fra Tromsø disse utfordringene sett fra strømleverandørers og netteieres side.

Han har benyttet ulike metoder innen spillteori og operasjonsanalyse til å studere noen av problemstillingene de nevnte aktørene står overfor, både fra et bedriftsøkonomisk og samfunnsøkonomisk ståsted. Avhandlingen belyser spesielt strategisk interaksjon mellom netteier og leverandør, og leverandørenes opptreden i engrosmarkedet.

Arbeidet bidrar med ny innsikt i en problemstilling som hittil har vært lite studert og bør ha generell interesse for aktørene i kraftbransjen, særlig for netteiere, strømleverandører og myndigheter.

Avhandlingen har tittelen «Managing End-user Flexibility in Electricity Markets / Håndtering av sluttbrukerfleksibilitet i kraftmarkedet». Arbeidet er utført ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, NTNU, med professor Stein W. Wallace, Høgskolen i Molde, som hovedveileder. Medveileder har vært førsteamanuensis Stein-Erik Fleten, NTNU. Arbeidet er finansiert av Energibedriftenes Landsforening og Norges forskningsråd.

Erling Pettersen er sivilingeniør (1999) fra Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, NTNU, og disputerte for graden dr.ing. 16. april.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.