PRODUKSJON

Stressless og fyrtårn=pris

Den nyinnstiftede Automatiseringsprisen for 2003 deles ut avTBLs Brukerforum for robot- og automatiseringsteknikk.

I kriteriene for tildelingen fremheves Ekornes som et fyrtårn blant norske produksjons-bedrifter, og beviser at det er mulig å drive lønnsomt med produksjon i Norge.

Bedriften er høyt profilert i mediene på betydningen av automatisering for å kunne overleve og ekspandere med hjemlig produksjon. Den har investert store summer i automatisering, med en krystallklar policy om å forbli i Norge, i Sykkylven og på Ikornnes, melder TBL.

Robotisering er en bærebjelke i hele tankegangen, og slik har det vært i snart 25 år. Selv om bedriften ikke utmerker seg med spreke eller spektakulære løsninger på automatiseringsfronten, hevder de seg godt med dristighet i sine prosjekter, heter det i juryens begrunnelse.

Automatiseringsprisen er nyinnstiftet av TBL, og skal utdeles en gang i året til bedrifter som tar i bruk robot og automatisering på en ny og innovativ måte. Kandidater til prisen kan i like stor grad være mindre bedrifter som tør å satse og med dristighet går inn i effektive produksjonsløsninger der automatisering får en sentral plass.

Juryen har bestått av teknisk direktør Stein Olav Kirkeby, Elko AS; adm direktør Jan Enderud, Robia ASA; visepresident Henrik Kyllingstad, ABB AS Produksjonsindustri; markeds- og utviklingssjef Halvard Andresen, Maskon AS; forskningssjef Jon Sandvik, Raufoss ASA; professor Terje K. Lien, NTNU.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.