Støttegruppe krever nye avhør om Kielland-ulykken

Vil sikre viktige vitneskildringer.

Støttegruppe krever nye avhør om Kielland-ulykken
Plattformen Alexander L. Kielland kantret 27. mars 1980 på Ekofiskfeltet i Nordsjøen. 123 mennesker omkom. Kielland-nettverket ber nå Riksadvokaten om å sikre vitneforklaringene til folk som vet noe om ulykken. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Kielland-nettverket ber Riksadvokaten om å avhøre nøkkelvitner i plattformulykken som skjedde for 30 år siden. En ny rapport om Kielland-saken er ventet i 2021.

Nettverket er en interesseorganisasjonen for overlevende, etterlatte, pårørende og andre engasjerte i Kielland-saken.

Riksrevisjonen gjennomgår Alexander Kielland-saken på nytt, og nå ber nettverket Riksadvokaten om å sikre viktige vitneskildringer fra personer som vet noe om ulykken, skriver Stavanger Aftenblad.

– Riksrevisjonen legger fram sin konklusjon og anbefalinger neste år. Om det blir ny gransking av saken, vil rettslige avhør bli aktuelt, men tiden går, og folk blir gamle. Fra vår side er det derfor viktig å understreke at vi ikke ser noen grunn til å vente med at det blir tatt avhør av nøkkelpersoner i denne saken, sier leder Odd Kristian Reme av Kielland-nettverket til avisen.

Plattformen Alexander L. Kielland veltet på Ekofiskfeltet i Nordsjøen 27. mars 1980. 123 av de 212 om bord omkom, mens 30 av dem aldri ble funnet.

Les også