ENERGI

Støttegruppe krever nye avhør om Kielland-ulykken

Vil sikre viktige vitneskildringer.

Plattformen Alexander L. Kielland kantret 27. mars 1980 på Ekofiskfeltet i Nordsjøen. 123 mennesker omkom. Kielland-nettverket ber nå Riksadvokaten om å sikre vitneforklaringene til folk som vet noe om ulykken.
Plattformen Alexander L. Kielland kantret 27. mars 1980 på Ekofiskfeltet i Nordsjøen. 123 mennesker omkom. Kielland-nettverket ber nå Riksadvokaten om å sikre vitneforklaringene til folk som vet noe om ulykken. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
26. feb. 2020 - 07:23

Kielland-nettverket ber Riksadvokaten om å avhøre nøkkelvitner i plattformulykken som skjedde for 30 år siden. En ny rapport om Kielland-saken er ventet i 2021.

Nettverket er en interesseorganisasjonen for overlevende, etterlatte, pårørende og andre engasjerte i Kielland-saken.

Riksrevisjonen gjennomgår Alexander Kielland-saken på nytt, og nå ber nettverket Riksadvokaten om å sikre viktige vitneskildringer fra personer som vet noe om ulykken, skriver Stavanger Aftenblad.

– Riksrevisjonen legger fram sin konklusjon og anbefalinger neste år. Om det blir ny gransking av saken, vil rettslige avhør bli aktuelt, men tiden går, og folk blir gamle. Fra vår side er det derfor viktig å understreke at vi ikke ser noen grunn til å vente med at det blir tatt avhør av nøkkelpersoner i denne saken, sier leder Odd Kristian Reme av Kielland-nettverket til avisen.

Plattformen Alexander L. Kielland veltet på Ekofiskfeltet i Nordsjøen 27. mars 1980. 123 av de 212 om bord omkom, mens 30 av dem aldri ble funnet.

Togfører skraper is av toget før avgang fra Oslo S, 17. januar 2024.
Les også

Togtrafikken på Østlandet er så smått i gang igjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.