KARRIERE

Stortrivdes som mattelærer

Randi Viksund (37), direktør i Norsk Gassenter, stortrivdes med undervisning og prøveretting.
Randi Viksund (37), direktør i Norsk Gassenter, stortrivdes med undervisning og prøveretting. Bilde: Joachim Seehusen
Dag Yngve Dahle
6. aug. 2008 - 08:59

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

I 1995 - rett etter endt utdanning - var jeg lærer i realfag på videregående skole. Jeg underviste i naturfag og matematikk på første trinn, og i kjemi på andre og tredje trinn. Dette kunne jeg godt ha fortsatt med. Jeg synes lærerjobben er svært viktig og burde hatt en bedre status, spesielt blant oss som er realfagsutdannet. Ellers så liker jeg å være leder og vil helst fortsette med det.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Jeg er en av de heldige som har fått velge utdanning og yrke og har bare hatt jobber jeg trives i. Og det er godt vi velger forskjellig slik at vi til sammen fyller alle posisjoner i samfunnet. Men jeg må være i en jobb der jeg kan samarbeide med folk. Derfor ville jeg ikke ha likt et ensomt yrke.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Det er å være ønsket velkommen til en jobb og oppleve at de satte pris på meg og jobben jeg gjorde der jeg var tidligere. Dette opplevde jeg da jeg begynte i min nåværende jobb

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Klokt lederskap er viktig. Ledere med kombinasjon av faglig dyktighet og evne til å sette seg inn i andres situasjon på jobben, og privat om nødvendig, er viktige for norsk næringsliv. Jeg tror kvinnelige ledere fortsatt har noe å tilføre på dette området.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.