Stortingets presidentskap kaller inn til ekstraordinært stortingsmøte om strømtiltak

Regjeringens strømplan var ikke nok til å dempe misnøyen på Stortinget, og presidentskapet kaller derfor inn til ekstraordinært møte.

Stortingets presidentskap kaller inn til ekstraordinært stortingsmøte om strømtiltak
Stortingspresident Masud Gharahkhani kaller inn Stortinget til et ekstraordinært møte i september. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

– Det er enstemmig fra presidentskapet. Vi er blitt enige om at vi skal ha et møte i Stortinget og vil i dialog med regjeringen komme fram til en dato, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) etter at presidentskapet møttes for å diskutere saken tirsdag formiddag.

Han sier at det ekstraordinære stortingsmøtet vil finne sted i midten av september, altså noen drøye uker før Stortingets offisielle åpning i oktober.

– Kraftsituasjonen er alvorlig. Det er viktig å vise det beste av demokratiet, og det er at regjering og storting samarbeider til det beste for innbyggerne og næringslivet i den situasjonen vi er i, sier Gharahkhani.

Flere partier har tatt til orde for å hasteinnkalle Stortinget. Stortingets presidentskap ga 8. august regjeringen én uke på å legge fram en plan for strømstøtten framover og denne ble lagt fram mandag.

Regjeringen vil fremskynde den økte strømstøtten til 1. september, og i løpet av høsten skal det bli mulig å begrense krafteksporten når vannmagasinfyllingen blir for lav. Regjeringen jobber også med en støtteordning for næringslivet. Denne legges fram senest i forbindelse med statsbudsjettet i oktober.

Les også

Les mer om: