ENERGI

Stortinget vedtok krisetiltak mot høye strømpriser

Et enstemmig Storting vender tommel opp for SVs forslag om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å bøte på høye strømregninger.

Forslaget om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å bøte på høye strømregninger hadde flertall allerede før voteringen i Stortinget.
Forslaget om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å bøte på høye strømregninger hadde flertall allerede før voteringen i Stortinget. Foto: Paul Kleiven/NTB
21. okt. 2021 - 17:28

Før torsdagens hastebehandling av strømforslaget sa Arbeiderpartiet og Senterpartiets parlamentariske ledere, Rigmor Aasrud og Marit Arnstad, at de to partiene ville si ja til SVs forslag.

Dermed hadde forslaget flertall allerede før voteringen i Stortinget torsdag ettermiddag, der det altså endte med å få støtte fra samtlige representanter i salen.

«Stortinget ber regjeringen umiddelbart, innen utløpet av oktober, legge fram forslag om midlertidig styrking av bostøtten og sosialhjelp for å sikre at folk med dårlig råd har penger til å betale de høye strømregningene som er på vei», heter det i forslaget fra SV.

Tidligere torsdag ble det klart at også Høyre støtter SV-forsalget. I forkant av avstemningen sendte SV og Høyre ut en pressemelding om at de var blitt enige om et felles strømforslag som Stortinget skulle stemme over torsdag ettermiddag.

– Vi vet at flere sliter med de høye strømprisene, og vi trenger tiltak som treffer en bredere gruppe av dem som har minst i samfunnet, derfor mener vi regjeringen også må se på sosialhjelpen, sier Henrik Asheim (H).

Ifølge Sps Marit Arnstad blir saken behandlet i statsråd fredag, mens de endelige vedtakene kan treffes i Stortinget neste uke.

Kirsti Bergstø (SV), som leder arbeids- og sosialkomiteen, mener det var nødvendig å sette en kort frist.

– Mange vil slite med strømregningene både for oktober, november og desember, derfor haster det å få på plass en løsning for å hjelpe dem som har det aller vanskeligst, sier hun i en pressemelding.

Også Frp, MDG og Rødt hadde fremmet ulike forslag for å sikre lavere strømregninger for vanskeligstilte.

Det må bygges solkraft på 220.000 hustak innen 2030 for å nå solkraftmålet, mener NHO Elektro.
Les også

NHO Elektro: Det må bygges solkraft på 220.000 hustak innen 2030

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.