OLJE OG GASS

Stortinget bekymret for redusert Utsira-løsning

Vil ha forsikringer fra miljøvernminister Tine Sundtoft.

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H) fikk i dag en rekke spørsmål i Stortinget rundt elektrifisering av Utsirahøyden.
Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H) fikk i dag en rekke spørsmål i Stortinget rundt elektrifisering av Utsirahøyden. Bilde: NTB scanpix
12. feb. 2014 - 12:19

Samtlige partier som ikke sitter i regjeringen, er bekymret for redusert elektrifisering av Utsirafeltet, uten å få klare forsikringer fra klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H).

Sundtoft fikk en travel dag da hun debuterte i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

De fleste spørsmålene handlet om elektrifisering av de enorme olje- og gassfeltene på Utsirahøyden i Nordsjøen og hva det vil bety for klimaforliket dersom ikke hele feltet blir drevet med strøm fra land.

Les også: Hemmelig dokument kan vise at elektrifisering er mye billigere enn selskapene påstår

– Klimaforliket ligger fast

– Klimaforliket ligger fast. Regjeringen jobber for å realisere kraft fra land til Utsira. Vi forventer at også oljeselskapene jobber for dette, og vi kommer til å følge dette arbeidet tett overfor selskapene, lød standardsvaret fra Sundtoft.

Det er ventet at Statoil legger fram sin konseptutredning torsdag, og at selskapet der fraråder elektrifisering i full skala.

Både regjeringens samarbeidspartier i Stortinget, Venstre og KrF, Miljøpartiet de Grønne og de forrige regjeringspartiene Ap, SV og Senterpartiet ga onsdag uttrykk for bekymring for hva en manglende elektrifisering på Utsira vil bety for å klare å nå målet i klimaforliket om redusert CO2-utslipp.

Les også:

«Vi setter en boks på et stativ, så trekker vi noen kabler»  

– Fullstendig meningsløs symbolpolitikk å elektrifisere hele Utsirahøyden

Stortinget kan tvinge frem elektrifisering av hele Utsirahøyden  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.