KARRIERE

Storfornøyd med mattekonkurranse

Førstepremievinnerne i Albert-konkurransen. Fra venstre: Rishi Phatak, Hauger ungdomsskole,adm. dir. Paul Chaffey i Abelia, som overrakte premiene,Tord Ekern, Oppegård vgs,Lars Snekkerhaugen, Gjøvik vgsAbduleziz Abderehim, Lillehammer vgs,Sadaf Afsheen Khan, Oslo Katedralskole,Qidi Wang, Oslo Katedralskole,Fridtjov Lea, Valler vgs,Aravinth Alvapillai, Grefsen vgs, og direktør Kristen Ulveseter, Det Norske Veritas. Vivian Vuong, Etterstad vgs, var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Førstepremievinnerne i Albert-konkurransen. Fra venstre: Rishi Phatak, Hauger ungdomsskole,adm. dir. Paul Chaffey i Abelia, som overrakte premiene,Tord Ekern, Oppegård vgs,Lars Snekkerhaugen, Gjøvik vgsAbduleziz Abderehim, Lillehammer vgs,Sadaf Afsheen Khan, Oslo Katedralskole,Qidi Wang, Oslo Katedralskole,Fridtjov Lea, Valler vgs,Aravinth Alvapillai, Grefsen vgs, og direktør Kristen Ulveseter, Det Norske Veritas. Vivian Vuong, Etterstad vgs, var ikke tilstede da bildet ble tatt. Bilde: DNV
Stein Jarle Olsen
26. apr. 2010 - 10:09

Albert-konkurransen er et samarbeidsprosjekt mellom Det Norske Veritas og NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter Abelia.

Feilfritt

I helgen gikk finalen av stabelen i DNVs lokaler på Høvik, og arrangørene var storfornøyde med resultatene.

Ni av de 39 finalistene svarte feilfritt på oppgavene, og stakk dermed av gårde med førstepremie. 15 fikk andrepremie og 15 tredjepremie. Finalistene var stort sett elever i første klasse på videregående, men også yngre elever kan delta.

– Det er gledelig at så mange besvarte oppgavene feilfritt, noe som tjener både elever, lærere og skole til ære, sier Kristen Ulveseter, landssjef for Det Norske Veritas i Norge, i en melding.

Vanskeligere

Faglig ansvarlig for oppgavene, lektor Per Berg, var også svært fornøyd med resultatene.

– Dette var desto mer imponerende fordi vi som følge av Kunnskapsløftet og nytt pensum hadde laget vanskeligere oppgaver, og uten mulighet for noe ”hvileskjær”, sier han.

– Må hevde oss

Abelia-direktør Paul Chaffey mener det var en seier bare å ha kommet til finalen.

– Færre velger realfag og matematikk, og nivået har vært synkende. Samtidig har næringslivet store behov for topp kompetanse i både teknologiske og kreative fag – og i kombinasjonen mellom disse. Og det er ikke nok å være best i Norge. Med vår kompetanse og evne til oppgaveløsning, må vi kunne være med og hevde oss på topp i verden.

Les også: Avviser at elevene er dårligere i realfag

Fokus

Og Veritas ser selvfølgelig mulighetene for fremtidig kompetanse og arbeidskraft.

– Kanskje får vi se noen av dagens finalister som medarbeidere i Veritas om en 10 års tid, men aller viktigst for oss og Albert-konkurransen er det å kunne bidra positivt til å rette fokus mot betydningen av utdannelse og topp tverrfaglig kompetanse. Det vi ønsker oss er innovative og kreative medarbeidere med et bredt spekter av kompetanse og evne til å være med og finne løsninger på morgendagens problemer og utfordringer, sier Kristen Ulveseter.

Finalistene kjempet om premier til en verdi av nærmere 200.000 kroner. De som svarte feilfritt, fikk en minidatamaskin fra Compaq.

Ville du klart kvalifiseringsoppgavene til finalen? De ligger på Albert-konkurransens nettsider.

Er svaret ja; kanskje du vil prøve deg på Teknisk Ukeblads mattenøtter.

Les mer om: