IKT

Storeslem for Radionor

IT-Norges Grand Old Man, Thomas Hysing (86), fikk overrakt Rosingakademiets Hederspris av HKH Haakon Magnus på Rosing-konferansen i Oslo i går kveld.

Hysing ble hedret for sitt arbeid med Norges første norske elektroniske Datamaskin - NUSSE (Norsk Universell Siffermaskin Selvstyrt Elektronisk).

Radionor fikk kreativtetsprisen og prisen for Årets IT-produkt for Cordis Radioeye fordi selskapet har klart å utvikle teknologi for å posisjonere kilden bak utstrålte radiobølger i reflektive miljøer.

Juryen skriver at vinneren av årets it-produkt åpner med sitt produkt opp for en ny generasjon applikasjonstjenester i det trådløse nettverket.

Anvendelsesområdene er mange, og det finnes ikke noe tilsvarende på markedet. Radionor har utvikelt et produkt innenfor en teknologisk arena som kommer til å skyte fart i årene fremover.

I innstilligen til åprisene står det at utviklingen har vært utfordrende og har krevd et tett samarbeidende ingenørteam med betydelig evne til kreativ tenkning kombinert med faglige dyktighet og realiseringsevne.

Samtidig gir dette produktet muligheter for andre aktører i markedet til å realisere nye komplementære/supplerende tjenester for WLAN segmentet, noe som styrker og bekrefter verdiskapningen i arbeidet som er utført.

Dette er vinnerne:

Brukervennlighetspris: Pronto TV

Kompetanseprisen: NKI Fjernundervisning

Språkpris: Max Manus Talegjenkjenning

Studentprisen: First to Know - Høyskolen i Bergen

Anvenderprisen: Geo 2000, Statoil

Internettpriser:
- eBusiness: Filmweb

- Nyhet: Dagbladet

- Informasjon: matematikk.org

- Underholdning: Urørt, NRK

Pressepriser:
- Årets IT-bedrift: Projectiondesign

- IT-person: Kjell Rusti, Steria

- IT-produkt: Cordis RadioEye, Radionor

- eNorge-prisen: Samordna opptak

Oda-prisen: Ansgar Gabrielsen

Kreativitetsprisen: Radionor

Hedersprisen: Thomas Hysing

I begrunnelsen for å gi Hedersprisen til Hysing, påpekte Rosingakademiet at NUSSE ble starten på et langt og betydningsfullt virke.

NUSSE åpnet en æra med automatisk databehandling i industriell produksjon, blant annet innen skipsbygging og offshore.

Hysing ble en av verdens fremste pionerer innen det feltet som senere ble kalt CAD/CAM, med ESSI/Autokon, et integrert system for konstruksjon og bygging av skip. For 40 år siden ble det nesten enerådende i hele den vestlige verden, og brukes fremdeles av skipsverft verden over.

Han tok også initiativ til norsk produksjon av industriroboter. TRALLFA er et konkret resultat av dette initiativet.

Fest med forviklinger

Prisene ble delt ut mandag kveld på SAS-hotellet i Oslo og ble slått sammen med Dataforeningens 50-årsjubileum. Over 400 mer og mindre kjente IT-nobaliteter deltok. Konferansen og prisutdelingen ble krydret med en rekke underholdningsinnslag.

Statsminiser Kjell magne Bondevik fikk æren av åpne ballet, men lovet svært lite konkret for IT-bransjen. Dataforeningens leder Truls Berg liset imidlertid opp en rekke krav til regjering og myndigheter. Kravene legges ut på Dataforeningens sider.

Konferansier Hilde Hummelvold loset arrangementet dyktig i land, men gikk på en blunder da hun skulle kalle fram Une Amundsen fra Superoffice og ba om at "Superwoman" Une måtte komme opp på podiet og dele ut en pris. Lett rødmende og skamfull innså hun at Une ikke var et jentenavn.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.