ENERGI

Støre: Kan ikke lukke døra for noen av energiløsningene EU drøfter nå

Før helheten og det konkrete innholdet i løsningene EU drøfter er klart, kan vi ikke lukke døren for noen av dem, sier Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke avvise noen av EUs energiløsninger før helheten og de konkrete forslagene er klare.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke avvise noen av EUs energiløsninger før helheten og de konkrete forslagene er klare. Foto: Beate Oma Dahle/NTB
7. sep. 2022 - 11:21

EU diskuterer nå flere ulike løsninger på en svært vanskelig energisituasjon i Europa.

– Dette arbeidet pågår nå, og det konkrete innholdet i forslagene er ikke kjent ennå. Derfor har jeg sagt at vi på nåværende tidspunkt ikke kan lukke døren for noen av de løsningene EU drøfter før vi ser helheten og det konkrete innholdet i forslagene, sier statsministeren til NTB.

En av løsningene EU diskuterer, er et pristak på gass. Støre sa i et intervju med Financial Times onsdag at Norge er åpne for å diskutere alle tiltak EU kommer med.

Til NTB utdyper Støre:

– Dette er en ekstraordinær situasjon som treffer våre partnere og allierte i Europa. Norge er tjent med at Europa kan møte disse utfordringene samlet, og det er jeg trygg på at Europa vil klare. Jeg vil også understreke at ansvaret for inngåelse av fremtidige gassavtaler ligger hos de store energiselskapene. Det er de som har ansvaret for salget av gass.

EU-kommissær Kadri Simson sendte brev til Olje- og energimister Terje Aasland og resten av regjeringen tidligere i år, med en forventing om fornybardirektivet tas inn i EØS-avtalen.
Les også

Aasland har svart EU på «trusselbrev» om fornybardirektiv

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.