KLIMA

Storbrann i Australia under kontroll

Regnvær kan gi et etterlengtet pusterom i de brannherjede områdene.

Brannvesenet i delstaten New South Wales opplyser mandag at de har kontroll på den enorme brannen i Gospers Mountain nordvest for storbyen Sydney.
Brannvesenet i delstaten New South Wales opplyser mandag at de har kontroll på den enorme brannen i Gospers Mountain nordvest for storbyen Sydney. Rick Rycroft
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
13. jan. 2020 - 07:44

Utmattede brannmannskaper har fått kontroll på én av Australias største skogbranner. Regnvær kan gi et etterlengtet pusterom i de brannherjede områdene.

Brannvesenet i delstaten New South Wales opplyser mandag at de har kontroll på den enorme brannen i Gospers Mountain nordvest for storbyen Sydney. Brannen har vært ute av kontroll i nær tre måneder.

Det brenner fremdeles i noen område, men brannsjef Shane Fitzsimmons i New South Wales opplyser at mulighetene for å slokke resten ser lovende ut.

Gospers Mountain-brannen har svidd av et område som er tre ganger større enn London. Den har dessuten antent andre branner, noe som til sammen utgjør over 800.000 hektar brent utmark og skog. Det tilsvarer et område større enn Østerrike.

Siden september har brannene krevd 28 liv og ødelagt tusenvis av hjem. Mens innbyggere og myndigheter i landet tar inn over seg de enorme ødeleggelsene av brannene, kan værvarselet gi grunn til håp.

Det meteorologiske byrået i Australia varsler opp mot 50 millimeter regn i noen brannutsatte områder denne uken. Dersom værvarselet slår til, vil det være som julaften, bursdag, forlovelse, jubileum, bryllup og uteksaminering på samme tid, sier brannvesenet i New South Wales.

(©NTB)

Polens statsminister Donald Tusk
Les også

Polen vil ha felles europeisk rakettskjold

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.