OLJE OG GASS

Stor Troll-kontrakt til Subsea 7

RULLES UT: Rørledningen til StatoilHydros Troll B gassinjeksjonsprosjekt fabrikeres ved Subsea 7s spolebase på Vigra tidlig neste år.
RULLES UT: Rørledningen til StatoilHydros Troll B gassinjeksjonsprosjekt fabrikeres ved Subsea 7s spolebase på Vigra tidlig neste år. Bilde: Mona Strande
Mona StrandeMona StrandeJournalist
18. aug. 2008 - 10:07

Kontrakten omfatter ingeniørtekniske løsninger, anskaffelser, konstruksjon og installasjon, og er en del av en opsjon under den eksisterende Subsea 7 Troll O2-kontrakten selskapet har med StatoilHydro.

Kobler sammen

Subsea 7 skal levere rørledningen for gassinjeksjon som kobler de to undersjøiske satelittbrønnene til Troll B-plattformen. Brønnene ligger 3,5 og 6,5 kilometer sør for plattformen.

- Denne intensjonsavtalen er et resultat av Subsea 7s suksessrike og langvarige partnerskap med StatoilHydro i utviklingen av Vega og Troll, et samarbeid som vil fortsette å gi en bærekraftig vekst for begge selskaper. Vi er glad for at StatoilHydro også denne gang har valgt oss til gjennomføringen av dette prosjektet, sier Vice President i Subsea 7 Norge, Tor Espedal, i en pressemelding.

Starter nå

Allerede nå starter ingeniørarbeidet ved Subsea 7s Stavangerkontor. Rørledningen fabrikeres i begynnelsen av 2009 ved Subsea 7s spolebase på Vigra.

Offshoreoperasjonen utføres i 2009 og 2010, med selskapets rørleggings- og konstruksjonsfartøy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.