BYGG

Stor politiaksjon: Flere malere arrestert

Illustrasjon.
Illustrasjon. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
23. okt. 2007 - 13:03

Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt bekrefter at det gjennomføres en større samordnet ransakings- og pågripelsesaksjon mot ledende personer i og rundt malerselskapet Malerservice Norge AS og flere underleverandørselskaper.

Flere titalls millioner

Aksjonen er planlagt etter at Skattekrimenheten i Oslo og Akershus har anmeldt selskapet for grove brudd på henholdsvis ligningsloven, merverdiavgiftsloven og regnskapsloven.

Malerservice mistenkes for å ha bokført en rekke fiktive fakturaer for flere titals millioner fra underleverandører i regnskapene – og derved blant annet begått grovt merverdiavgiftsbedrageri, grovt skattesvik og regnskapsovertredelser under særlig skjerpende omstendigheter.

Skal sikte 10

Politiet og Skattekrimenheten får bistand fra Økokrim under aksjonen, hvor cirka 70 personer deltar.

Iløpet av dagen ransakes 14 steder i Oslo, inkludert malerselskapets lokaler, syv underleverandører og privatadresser. De skal også sikte og pågripe ti personer for grove brudd på regnskapsloven, ligningsloven og merverdiavgiften.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.