KARRIERE

Stor interesse for jentecamp

De tradisjonsrike jentedagene til NTNU tiltrekker mange realfagsglade jenter fra hele landet. Også den kommende IT-campen har fått haugevis med søknader.
De tradisjonsrike jentedagene til NTNU tiltrekker mange realfagsglade jenter fra hele landet. Også den kommende IT-campen har fått haugevis med søknader. Bilde: Mentz Indergaard\NTNU Info
Stein Jarle Olsen
3. feb. 2009 - 08:45

– Responsen har vært overraskende god, sier prosjektleder for Jenter og data ved NTNU, Nina Kotte.

Gratis

Universitetet inviterer i mars til en tredagers "IT-camp for jenter", hvor de betaler reise, kost og losji for 50 jenter fra hele Norge.

Da søknadsfristen gikk ut søndag hadde de fått inn over 500 søknader.

– Det er selvsagt moro at så mange jenter har lyst til å delta på et IT-arrangement, og ikke minst er det gledelig at mange skriver at de er nysgjerrige på hva det innebærer å ta en IT-utdannelse. Svært mange av søkerne sier også at de har eller har hatt IT som fag på skolen, noe som vitner om en interessant utvikling de senere årene i forhold til jenter og IT i videregående skole, sier Kotte.

Mytedreping

IT-campen er en del av NTNUs langvarige satsing på å rekruttere flere jenter til realfagene.

– Vi håper med IT-campen å oppnå økt interesse for IKT-studiene, avlive noen myter og vise at studiene passer godt for jenter, sier prosjektlederen.

IT-camp for jenter avholdes 8. - 10. mars, og de 50 inviterte jentene vil blant annet jobbe i grupper med praktiske IT-oppgaver, ha forelesninger, besøke bedrifter og møte studenter og representanter fra næringslivet.

Les også: Kvinnene tjener mest på NTNU

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.