ARBEIDSLIV

Stor interesse for å utvikle grønne løsninger hos bedrifter

44 bedrifter og forskningsmiljøer har søkt om støtte til Grønn plattform, som er regjeringens satsing på innovasjonsdrevet omstilling.

Næringsminister Iselin Nybø sier innovasjon og ny teknologi er løsningen på de store utfordringene. 44 bedrifter søker om midler til Grønn plattform.
Næringsminister Iselin Nybø sier innovasjon og ny teknologi er løsningen på de store utfordringene. 44 bedrifter søker om midler til Grønn plattform. Foto: Lise Åserud/NTB
27. mai 2021 - 08:00

Søknadene kommer fra blant annet bedrifter i havbruk, maritim næring og industri. Det skal deles ut 1 milliard kroner i perioden fram til 2023.

– Vi må bruke krisen vi er i til å raskere omstille Norge til en grønn framtid. Jeg ønsker å legge til rette for at det skapes nye grønne arbeidsplasser som vi skal leve av fremover, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Grønn plattform er en satsing som skal gi bedrifter og forskningsinstitutter midler til forsknings- og innovasjonsdrevet grønn omstilling. Ordningen er et samarbeid mellom Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Siva og Enova.

Hvem som får midler, er klart tidligst i september.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.