ELBIL

Stopper salget av Ford Mach-e i Storbritannia midlertidig

Kan oppgi feil posisjon til nødetater. Rammer ikke norske biler.

Mustang Mach-e toppet registreringsstatistikken i mai.
Mustang Mach-e toppet registreringsstatistikken i mai. Mathias Klingenberg
Marius ValleMarius ValleJournalist
4. juni 2021 - 15:55

Ford utsetter utleveringer av Mustang Mach-e i Storbritannia. 

Årsaken er en feil på det såkalte eCall-systemet. Dette sender bilens GPS-posisjon til nødetatene når bilen automatisk ringer opp etter en ulykke hvor airbagene har blitt utløst.

Dette systemet er påbudt i nye biler og er et EU-krav. Feilen skal så vidt vi forstår gjelde biler som befinner seg inntil én grad øst eller vest for lengdegrad null, der bilen kan oppgi feil koordinater. Dette er i praksis deler av England, Frankrike og Spania.

Trygt i Norge

Feilen rammer dermed ikke norske biler, og utleveringene går som normalt her, sier Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge.

Hun sier Ford kontinuerlig overvåker produktkvaliteten for å ivareta sikkerheten. 

– Vi har oppdaget en mulig svakhet tilknyttet E-Call. Ved en ulykke kan E-Call i enkelte tilfeller oppgi upresis lokasjon til nødetatene, men dette vil eventuelt oppstå i et geografisk område langt utenfor Norges grenser. Dette betyr at bilen er helt i henhold til de sikkerhetsmessige krav som gjelder, så lenge bilen kun benyttes i Norge, sier Sønsteby.

På mai-toppen

Ford Mustang Mach-e toppet registreringsstatistikken i Norge i mai, med 1376 registrerte biler. Det var 632 flere biler enn andre elbil på listen, Volkswagen ID.4, med 744 eksemplarer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.