KRAFT

– Stopp CO2-prosjektet på Mongstad

Ole K. Helgesen
15. des. 2008 - 14:23

I en artikkel i Teknisk Ukeblad forrige uke kom det fram at det kun er tradisjonell aminteknologi som er aktuell for CO2-anlegget på Mongstad.

Denne teknologien er svært energikrevende og BKK planlegger nå å bygge et nytt gasskraftverk for blant annet å forsyne CO2-rensingen med energi.

Nå krever Miljøpartiet De Grønne at prosjektet skrinlegges.

Bygger kraftverk for å rense kraftverk
Bellona: - Dumt å utsette Mongstad

Dansk studie

– Forsøk i Danmark viser at CO2-fangst krever rundt en tredjedel av energien et kraftverk produserer. Og BKK beregner at et gasskraftverk med rensing fortsatt vil slippe ut inntil 200 000 tonn CO2 i året. Gasskraftverket på Mongstad er en miljøpolitisk katastrofe. Det aller verste er at mange har latt seg lure til å tro på regjeringens løgner om «forurensningsfri gasskraft». Nå vet vi at den eneste gasskraftverket som er forurensningsfritt er det som ikke er bygget, sier Sondre Båtstrand i Miljøpartiet De Grønne.

Trenger ikke gasskraft

Han sier han er forundret over at regjeringen ikke selv innser dette.

– Vi trenger ikke gasskraft i Norge. Det vi trenger er derimot at pengene går til energisparing og fornybar energi fremfor desperate forsøk på å grønnvaske fossilindustrien. Regjeringen klynger seg til CO2-rensing i et forsøk på å forlenge fossilalderen, men snart bør vel realitetene begynne å gå opp for dem: Gasskraftverket på Mongstad blir aldri noe miljøprosjekt, sier Båtstrand.

Lekkasjer

Partiet mener også at et gasskraftverk med CO2-deponering vil innebære en konstant risiko for lekkasjer. – Det tryggeste er å droppe alle planer om gasskraftverk på norsk jord, mener Båtstrand.

Bellona-gratulasjoner til Aker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.