OLJE OG GASS

Stoltenberg: – Situasjonen er uoversiktlig

Jens Stoltenberg og regjeringen jobber intenst for å få oversikt over gisselaksjonen.

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide er dypt engasjert i situasjonen rundt angrepet på Statoils anlegg i Algerie.
Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide er dypt engasjert i situasjonen rundt angrepet på Statoils anlegg i Algerie. Bilde: SCANPIX
16. jan. 2013 - 20:02

13 nordmenn er involvert, men det er uklart hvor mange som holdes som gisler.

Statsminister Jens Stoltenberg bekrefter onsdag kveld at 13 nordmenn er involvert i gisselaksjonen i Algerie, og jobber nå med å få oversikt over situasjonen.

– Situasjonen er alvorlig og uoversiktlig, sier Stoltenberg under en pressekonferanse onsdag kveld.

– Vi kan i kveld ikke si noe sikkert om hvor mange som er gisler, sier statsministeren.

Krisestab

Norske myndigheter ble varslet om hendelsen tidlig onsdag, og satte umiddelbart ned en krisestab. Siden har de jobbet kontinuerlig med saken, og hatt tett kontakt med Statoil om det som skjer i Algerie.

Regjeringen har sendt et utrykningsteam til Algerie for å bistå ambassaden i deres arbeid i forbindelse med det som skjer.

– Vi ønsker ikke å spekulere i hvem som står bak. Vi jobber nå for å få våre landsmenn trygt hjem og at ingen menneskeliv går tapt, sier Stoltenberg.

Svært alvorlig

– Jeg kan ikke komme på noen gisselsituasjon som har vært mer alvorlig. Vi har lite informasjon om de 13 nordmennene. To er lettere skadd, men når det gjelder de andre er det svært uoversiktlig. Jeg kan bare si at dette er en svært alvorlig situasjon.

Stoltenberg vil ikke gå inn på eventuelle forhandlinger med gisseltakerne.

– Vi har et profesjonelt og godt samarbeid med folk som er vant til å håndtere slike situasjoner. Jeg ber om forståelse for at vi ikke kan gå i detaljer i hvilke andre tiltak som settes i verk.

PST

Statsministeren bekrefter at regjeringen samarbeider med PST i denne saken.

– Vi sitter med PST hele tiden og vurderer situasjonen fortløpende. Vi kan ikke vite om dette er et angrep direkte rettet mot Norge.

Utenriksminister Espen Barth Eide jobber også tett med saken.

– Jeg har hatt kontakt med Algeries utenriksminister, og vi er enig om at gislenes liv og helse kommer først. Vi følger situasjonen fortløpende, og er i løpende i kontakt med andre lands myndigheter i saken, sier Eide.

Les også:

Statoil-anlegg angrepet i Algerie

Uavklart for 13 Statoil-ansatte i Algerie

Al-Qaida-avhopper skal stå bak bortføring  

– Mye peker mot Mali  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.