OLJE OG GASS

Stolt-Nielsen vurderer Norge

Mona StrandeMona StrandeJournalist
5. okt. 2007 - 09:04

- Kan vi gjøre en "deal" for de neste 50 årene er det klart det er interessant, men det er mye usikkerhet. Vi må se detaljene først, og vi har det veldig bra der vi er i dag, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen til Dagens Næringsliv.

Nøye vurdering

Stolt-Nielsen er registrert i Luxembourg, og i dag ligger mesteparten av flåten til kjemikalietankrederiet i det nederlandske rederibeskatningssystemet. Før de bestemmer seg for om det kan bli snakk om å registrere selskapet i Norge, vil Stolt-Nielsen ha mer informasjon om ordningen.

Konsernsjefen er skeptisk til at det historisk sett ofte blir endret spilleregler for skipsfartsnæringen i Norge. Derfor vil han være sikker på en langsiktig avtale før avgjørelsen tas.

Har blanke ark

Stolt-Nielsen-gruppens finansdirektør Jan Chr. Engelhardtsen er enig:

- Vi er veldig betenkt over regjeringens forslag om å innkreve den såkalte utsatte skatten i den gamle ordningen fra 1996 i forbindelse med overgangen. Når dette skjer nå, kan det skje om igjen, og det gjør oss litt mer reserverte, sier han til Dagens Næringsliv.

Det som er positivt for selskapet, er at de ikke har skatteforpliktelser som det må gjøres opp for før en eventuell inntreden i det nye systemet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.