KLIMA

– Stoler på rapporten

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen
Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen Bilde: Ap/Bernt Sønvisen
Tore Stensvold
12. mars 2010 - 07:19

Selv om departementet har fått svar på mye av kritikken og forhold som ble påpekt som svake i KS2-rapporten fra Dovre, fastholder ministeren at Stortinget ikke behøver mer informasjon.

Innspil og svar fra Kystverket og deres samarbeidspartnere Det Norske Veritas, advokatene Vogt & Wiik og Mammoet Salvage er gitt departementet, men er ikke nevnt i stortingsproposisjonen.

Les også: Mener Stortinget føres bak lyset

Nok dialog

– Vil ikke det si at Stortinget dermed ikke får seg forelagt alle relevante fakta i saken før de skal behandle proposisjonen?

– Dovre har vært i dialog med Kystverket i forbindelse med KS2-prosessen. Det har vært dialog mellom Kystverket og departementet etter framleggelsen av kvalitetssikringsrapporten. KS2-rapporten er grunnlaget for regjeringens anbefaling til Stortinget, svarer fiskeri- og kystministeren.

Stoler på etaten

Hun presiserer at departementet ikke har mistet tillit til Kystverket.

– Kystverket har i hele prosessen levert faglige råd til departementet. Der etaten ikke har spisskompetanse, har de hentet inn eksterne ressurser som har det. Der det er aktuelt med faglige råd, vil Kystverket også i framtiden bli benyttet, svarer statsråden.

Selv om hun på den ene siden ikke kritiserer Kystverket, vil hun på den andre siden sette så å si alt deres arbeid til side.

– Kvalitetssikringen som helhet er meget kritisk og fraråder gjennomføring av prosjektet med den foreliggende kontrakten. Det er hensynet til helse, miljø og sikkerhet som kommer først. Det er derfor nødvendig å gjennomføre omfattende utredninger av alternativer, sier Lisbeth Berg-Hansen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.