ARBEIDSLIV

Stipendier til student

Karlsen fikk 20.000 kroner av ABB og 10.000 kroner av NITO. 23-åringen er nå i gang med masterstudier.

Før sommeren fullførte han studiene ved Institutt for data og realfag, avdeling for ingeniørutdanning ved Høgskolen i Bergen.

Karlsen har i sin avsluttende prosjektoppgave utviklet en database for automatisk komponentbestilling, samtidig med ordre av krets- og mønsterkort.

I tillegg til ABB-stipendet, fikk Stian Karlsen også NITOs stipend på 10.000 kroner for beste avgangselev. Med et snitt på 1,16 er Karlsen blant de beste elevene som noensinne har gått ut fra ingeniørutdanningen i Bergen.

ABB-stipendet ble innstiftet i forbindelse med ingeniørutdanningen i Bergens 125-årsjubileum i 2000.

Stipendet deles ut til en student eller gruppe av studenter som gjennom sitt studium og utførelse av hovedprosjektarbeidet i avsluttet semester har vist spesiell god innsikt og evne til problemløsning innenfor fagområdene elektro, maskin eller IT. Videre vektlegges at kandidatene både i og utenom studiene har utvist initiativ og flerfaglighet ut over det som forventes i faget.

- Ingeniørstudenter representerer i stor grad industriens fremtid og det er viktig å oppmuntre og inspirere til at flere velger realfag som studieretning, sa Informasjonsdirektør Halvor Molland i ABB som ved semesteråpningen for nye studenter i Bergen overrakte ABB-stipendet til Karlsen.

Danser og diskuterer

- Jeg interesserer meg for fagene ved skolen og klarer å sette ting i sammenheng. Selv om jeg står på, tror jeg ikke jeg jobber så veldig mye hardere enn andre studenter. Jeg har likt meg godt i Bergen og på høgskolen, forteller Karlsen.

I 2001 flyttet han fra Tromsø til Bergen for å gå på skole. I tillegg til skolefag har Karlsen hatt flere studentpolitiske verv, blant annet som studentpolitisk ansvarlig i studentrådet, og som tillitsvalgt og medlem i flere fagutvalg ved avdeling for ingeniørutdanning.

På toppen av dette har Karlsen vært med i studenttruppen Chippendrills, Høgskolens - og kanskje Norges - eneste, mannlige drilltrupp.

Stian Karlsen har nå startet masterstudiene ved Universitetet i Bergen, som leder frem mot en mastergrad i informatikk.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.