BYGG

Stenger togstrekning i 16 dager

NY STASJON: I september får Flytoget ny endestasjon. Istedenfor å stoppe i Asker, blir siste stasjon Drammen.
NY STASJON: I september får Flytoget ny endestasjon. Istedenfor å stoppe i Asker, blir siste stasjon Drammen.Bilde: Njål Svingheim, Jernbaneverket
Mona StrandeMona StrandeJournalist
20. apr. 2009 - 07:17

Fra og med 2. september skal Flytoget ha tre avganger og ankomster hver time i Drammen.

Fra Oslo Lufthavn til den nye endestasjonen skal det ta en time og 1-2 minutter, med en strekningshastighet på 130 km/t.

Krevende omlegging

Før det kan realiseres må det gjøres flere grep ved stasjonen. Mens noe allerede er gjennomført, gjenstår den største utfordringen.

– En ny sporsløyfe og to nye sporvekslere er allerede på plass, men ikke koblet inn i sikringsanlegget. Siden dette utgjør et så stort inngrep i stasjonens anlegg, må vi ha separate utkjøringssignaler for hvert enkelt spor, sier Svein Horrisland, etatsdirektør for marked og kommunikasjon i Jernbaneverket.

Nye signalmaster er montert, men for å få koblet dem til sikringsanlegget må togtrafikken stanses.

Derfor samkjøres omleggingen ved Drammen stasjon med arbeid ved Lysaker stasjon og Oslotunnelen: I fellesferien til sommeren stenges jernbanestrekningen fra Drammen til Skøyen – og Oslotunnelen – i 16 dager, fra 17. juli til 3. august.

Ringvirkninger

Flytog fører også med seg et stort behov for parkeringsplasser rundt Drammen stasjon. Derfor skal det bygges flere parkeringshus på Strømsøsiden av Drammenselven.

Mens Rom Eiendom planlegger et parkeringshus i direkte tilknytning til stasjonen, planlegger Drammen kommune parkeringshus et lite stykke unna. Her skal etter planen entreprenøren velges denne uken.

I tillegg får både stasjonsbygningen og det omliggende byområdet en ansiktsløftning.

Byutviklingsprosjektet Strømsø torg omfatter et 18.000 m2 stort område, og interesserte entreprenører må kjappe seg: Leveringsfristen er 11. mai.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.