OLJE OG GASS

Stenger hele Kristin

PROBLEMBÅTER: Disse livbåte viste seg å være for dårlig konstruert. I påvente av at de måtte forsterkes, måtte bemaning på plattformen redsuseres til et miniumum. Et innleid helikopter ble brukt som livbåt i dene perioden. Feilen forsinket fremdriften på plattformen.
PROBLEMBÅTER: Disse livbåte viste seg å være for dårlig konstruert. I påvente av at de måtte forsterkes, måtte bemaning på plattformen redsuseres til et miniumum. Et innleid helikopter ble brukt som livbåt i dene perioden. Feilen forsinket fremdriften på plattformen. Bilde: Anders J. Steensen
Stein Jarle Olsen
8. jan. 2009 - 11:59

– Det er oppdaget feil i utløsermekanismene for den nye livbåttypen som er installert på Kristin. Vi har besluttet at ingen av våre tre livbåter på Kristin-plattformen er operative før det er gjennomført ytterligere funksjonstester av båtene på plattformen. Vi gjennomfører derfor en kontrollert nedstengning av produksjonen og nedbemanning av plattformen, sier Eileen Buan, produksjonsdirektør for Kristin-feltet, i en pressemelding.

Dårlige livbåter

Som TU.no skrev i går, reduserte StatoilHydro bemanningen på Kristin- og Veslefrikk-feltene på grunn av dårlige utløsermekanismer for livbåtene.

Nå stenger de altså all produksjon på Kristin, som produserer cirka 10 millioner kubikkmeter gass i døgnet.

Styrker sikkerheten

Bemanningen reduseres fra 90 til 16 personer, og sikkerheten rundt plattformen forsterkes.

Dette opprettholdes helt frem til livbåtene er funnet funksjonsdyktige. Utstyr er allerede på vei, og man håper å ha gjennomført tester så raskt som mulig.

Les også: Redusert aktivitet på to plattformer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.