BYGG

Stavanger lufthavn får nytt P-hus om to år

3D-skanner bygningen for å se om den må rives. 

Deler av parkeringshuset raste sammen etter brannen på Stavanger lufthavn Sola, 7. januar. Et nytt bygg skal stå ferdig våren 2022.
Deler av parkeringshuset raste sammen etter brannen på Stavanger lufthavn Sola, 7. januar. Et nytt bygg skal stå ferdig våren 2022. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix
31. jan. 2020 - 07:27

Våren 2022 skal et nytt parkeringshus stå ferdig på Stavanger lufthavn på Sola. Det er ennå uvisst om det brannskadde P-huset skal rives helt eller bevares.

– Vi holder på å 3D-skanne bygget. Det skal danne grunnlag for det videre arbeidet med å konkludere om hvorvidt hele eller bare deler av huset må rives. Målet er å ha klar et nytt P-hus våren 2022, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad til Stavanger Aftenblad.

Det er ventet at rapporten som skal konkludere med riving eller delvis riving, kommer neste uke.

Om lag 1.300 biler var forrige uke fremdeles sperret inne i bygningen. En fjernstyrt robot har så langt hentet ut 225 av disse bilene.

Brannen i parkeringshuset brøt ut 7. januar og startet i en Opel Zafira 2005 diesel.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.