OFFSHORE

Statsministeren misbruker dykkersaken

27. juni 2001 - 13:30

– De har ikke gjort noen ting for dykkerne. I et politisk regnskap burde saken stå på minussiden, sier Bjørn Tjessem i Oljearbeidernes Fellessammenslutning til Bergens Tidende. Og han får følge av biskopen i Bjørgvin, Nordsjødykkeralliansen og flere politikere fra opposisjonspartiene.

Klar tale

Det er sterke ord som benyttes i Bergens Tidende. Dykkerne gjør et poeng av at Stoltenberg til nå har nektet å møte dem, etter at biskopen i Bjørgvin ba statsministeren invitere til et slikt møte. Nå tar han til inntekt at nordsjødykkerne har fått 200.000 kroner som en særskilt kompensasjon. Biskop Hagesæter sier saken heller burde stått på listen over samlede forsømmelser fra den norske stat.

Forslaget om kompensasjon til dykkerne kom fra sentrumsregjeringen og tidligere sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa. Hun er nådeløs i sin kritikk av Ap:

– Vi ser en frimodighet som savner sidestykke og som nordsjødykkerne ikke vil kjenne seg igjen i. Det var sentrumsregjeringen som tok et initiativ til å rydde opp i tidligere forsømmelser fra Ap, sier Meltveit Kleppa.

Arroganse

– Tyveri kan ikke gjøres mer åpenlyst, sier Gunnar Kvassheim (V). Fremskrittspartiet og Siv Jensen har stått sentralt i arbeidet med å få til en effektiv gransking av dykkernes situasjon. Hun sier at dersom andre ikke hadde presset på, ville saken ligget i en skuff i departementet.

Tom Engh i Nordsjødykkeralliansen sier det er pinlig å stå på denne skrytelisten.

– Maken til arroganse har jeg aldri møtt. Han ønsker åpenbart ikke å røre saken med ildtang, sier Engh til BT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.