PROSJEKTER

Statsministeren åpner ny E6 gjennom Innlandet

Mandag 26. oktober kommer statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide til Rudshøgda for å markere åpningen av E6 Kolomoen-Moelv.

Statsminister Erna Solberg markerte anleggsstart sommeren 2017.
Statsminister Erna Solberg markerte anleggsstart sommeren 2017. Foto: Nye Veier
19. okt. 2020 - 18:37

Utbyggingen av 43 kilometer med firefelts motorvei mellom Kolomoen og Moelv har pågått siden Solberg markerte anleggsstart i 2017.

Normalt markeres store veiåpninger med folkefest, men slik blir det ikke denne gangen, skriver Nye Veier i en nyhetsmelding.

– Vi setter stor pris på at både statsministeren og samferdselsministeren kommer til Innlandet for å markere åpningen av E6 Kolomoen-Moelv. Deres deltakelse viser at utbyggingen av E6 gjennom Innlandet er viktig for storsamfunnet og at helhetlig utbygging av trafikksikker vei med redusert reisetid prioriteres svært høyt. På grunn av smittevernstiltak kan vi dessverre ikke invitere til noen stor folkefest nå, men det viktigste for folket og samfunnet er nok uansett at denne viktige veien nå står ferdig, sier Øyvind Moshagen, utbyggingsdirektør i Nye Veier, i meldingen.

Les også

Markerte anleggsstart i 2017

Sommeren 2017 markerte statsministeren anleggsstart på storutbyggingen av E6.

– Nye Veier leverer 43 kilometer med motorvei på 41 måneder. De første 12 kilometerne med ny, trafikksikker firefeltsvei ble åpnet allerede i oktober 2019. I sommer åpnet vi nye 18 kilometer frem til Brumunddal, og nå kommer den tredje og nest siste delåpningen med ytterligere 12 kilometer ferdig vei mellom Brumunddal og Moelv. Når vi i tillegg får åpnet selve Moelvkrysset 1. desember i år, har Nye Veier fullført storprosjektet på 43 kilometer med ny E6 som statsministeren selv startet sommeren 2017, sier Moshagen i meldingen.

Les også

Veien i bruk denne uka

Allerede denne uken får trafikantene ta i bruk firefeltsveien mellom Brumunddal og Moelv.

– For oss i Nye Veier er det svært viktig å kunne gi brukerne og trafikantene ny vei så fort som mulig. Derfor setter vi alltid trafikk på ferdig vei når det passer entreprenørdriften optimalt. Vi venter ikke til veiåpningsdagen med å skilte med 110 km/t og sette på trafikken, sier Moshagen.

– Nye Veier benytter veiåpningen til å spre ny kunnskap om verdien av veibyggingen og de positive samfunnseffektene som kommer etter at veien er åpnet. På talerlisten står blant annet administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes forening, konsernsjef Richard Heiberg i Sparebank1 Østlandet og forskningsleder Niels Buus Kristensen i Transportøkonomisk Institutt, sier Moshagen.

Allerede i 2021 starter Nye Veier på de første anleggsarbeidene på utbyggingen av de neste 43 kilometerne med ny E6 gjennom Innlandet mellom Moelv og Øyer.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.