BYGG

Statsbygg positive til ny forskrift

Statsbygg mener det er viktig at det presiseres at byggherreforskriften gjelder uavhengig av arbeidets varighet og omfang.
Statsbygg mener det er viktig at det presiseres at byggherreforskriften gjelder uavhengig av arbeidets varighet og omfang. Bilde: colourbox.com
Mona StrandeMona StrandeJournalist
17. okt. 2007 - 16:02

Det skriver de i sitt høringssvar til ny forskrift om sikkerhet, helse og arbeidsmiljø på bygge- og anleggsplasser (byggherreforskriften).

Skepsis til krav

Statsbygg er imidlertid skeptiske til at byggherren får plikt til å informere og stille krav om at de utførende følger spesielle lover og forskrifter.

- Alle virksomheter plikter å følge de lover og forskrifter som gjelder for sine virksomheter, skriver de i en pressemelding.

Dette mener de utvanner ansvarsforholdene forskriftene er ment å styrke, siden forskriftsforslaget legger opp til at byggherren får "litt" ansvar for enkelte av forskriftene.

Allerede innarbeidet

Videre ønsker Statsbygg at det skal presiseres at byggherreforskriften gjelder uavhengig av arbeidets varighet og omfang, så det er klart for alle at forskriften ikke kan unngås selv om arbeidet pågår i mindre enn 30 virkedager eller 500 dagsverk.

- Statsbygg ønsker ny byggherreforskrift velkommen. De fleste momentene er allerede innarbeidet i Statsbyggs kvalitetssystem og forslaget slik det foreligger vil gjøre det lettere for Statsbygg å stille krav til sine samarbeidspartnere, skriver de i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.