BYGG

Statsbygg fikk pris for fremragende byggeplassledelse

I New Delhi er det regler for verning av trærne under byggearbeider. Det har også omfattet Statsbyggs arbeider på den norske ambassaden i New Delhi i India.
I New Delhi er det regler for verning av trærne under byggearbeider. Det har også omfattet Statsbyggs arbeider på den norske ambassaden i New Delhi i India.Bilde: Statsbygg
17. jan. 2014 - 14:09

Statsbygg har fått en miljøpris for fremragende byggeplassledelse av de to indiske organisasjonene ADaRSH og TERI.

Det er byggearbeidene knyttet til utvidelsen av den norske ambassaden som har utløst prisen.

Begge de to organisasjonene jobber for bærekraftig utvikling med støtte fra den indiske regjeringen.

Grønne bygg

Prisen ble delt ut på the GRIHA Summit 2014.

GRIHA står for Green Rating for Integradet Habitat Assessment, på sanskrit har forkortelsen en betydning som "hjem" eller "menneskelig habitat".

Organisasjonen er opptatt av klima- og miljøpåvirkning av bygg i et livsløpsperspektiv. Den første henvisningen til det norske byggeprosjektet på GRIHAS sider viser at organsiasjonen har fulgt prosjektet siden 2009, da det ble holdt et seminar om prosjektet.

Les også: Slik laget de 260 ekstra kvadratmeter inne i bygget

Vernete trær

Det er en rekke miljøtiltak som er trukket frem av juryen, blant annet tildekking av våt betong for å redusere vanforbruket, tiltak for å bevare jordsmonnet og redusere eroson. I tillegg er det gjennomført midlertidig flytting av trær, samt beskyttelse av vernete trær.

New Delhi er verdens åttende største by, og den er plaget av sterk forurensing. Ifølge Wikipedia er det strenge regler knyttet til trær, og ingen får felle trær uten først å søke.

Statsbygg har også lagt vekt på gjenbruk av byggematerialer og arbeidet for å redusere materialsvinn.

Til sist kommer HMS-tiltak med sikte på å redusere støy og luftforurensing og øke sikkerheten på byggeplass.

Stor pris

– Dette er en stor pris i India som vi er svært stolte over å motta. Hele teamet som jobber i New Dehli har lagt mye arbeid i å gjøre arbeidsplassen både trygg og miljøvennlig, og vi er glade for at dette er lagt merke til i miljøer utenfor byggeplassen også, sier Statsbyggs administrerende direktør Harald V. Nikolaisen.

Statsbyggs prosjektleder Rigmor Leirvik var til stede og mottok prisen på vegne av Statsbygg. Til prisutdelingen hadde Leirvik med seg arkitekten bak utvidelsen, Terje Grønmo, og representanter fra den lokale byggeledelsen P. Narayan Associates.

Les også:

Bygger Norges første plusshus - med 1550 m2 solceller  

«Arkitektonisk kvalitet er abstrakt og kan ikke styres med regler»

Holmenkoll-anlegget vant lyspris  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.