MARITIM

Statsadvokaten trenger mer tid på Helge Ingstad-saken

Over to år etter Helge Ingstad-havariet er det uvisst om noen skal straffeforfølges. Riksadvokaten har fortsatt ikke mottatt fregattsaken til behandling.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november 2018.
Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB
15. jan. 2021 - 09:53

– Helge Ingstad-saken er til behandling hos påtalemyndigheten. Saken er omfattende, og det er for tidlig å si når det kan foreligge en endelig påtaleavgjørelse i saken, sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta til Skipsrevyen.

Etter å ha innhentet uttalelser fra Generaladvokaten og Sjøfartsdirektoratet ble politiets innstilling sendt over til Statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane. Etter at Statsadvokaten har vurdert saken, sendes den til Riksadvokaten, som er øverste påtalemyndighet.

– Saken er ikke mottatt hit ennå, opplyser kommunikasjonsrådgiver Mie Skarpaas ved Riksadvokatembetet.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS ved Stureterminalen i Øygarden i Vestland fylke tidlig om morgenen 8. november i 2018. Fregatten pådro seg omfattende skader og gikk etter hvert ned.

Vaktsjefen på fregatten har status som mistenkt i saken. Det har også kapteinen og losen på tankskipet, samt operatøren på Kystverkets sjøtrafikksentral på Fedje.

Ifølge konsulentselskapet PwC kostet det 765 millioner kroner å heve fregatten. Åtte personer ble lettere skadd i ulykken.

Equinors anlegg på Melkøya.
Les også

EU-enighet om metangrense på olje- og gassimport

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.