OLJE OG GASS

– StatoilHydro med sosial dumping

SOSIAL DUMPING: StatoilHydro bidrar til at norske sjøfolk blir jaget på land til fordel for filippinsk mannskap på luselønn, mener Ap. De beskylder oljegiganten for å bidra til sosial dumping langs kysten ved å kjøpe tjenester fra selskaper som bruker utenlandske arbeidere.
SOSIAL DUMPING: StatoilHydro bidrar til at norske sjøfolk blir jaget på land til fordel for filippinsk mannskap på luselønn, mener Ap. De beskylder oljegiganten for å bidra til sosial dumping langs kysten ved å kjøpe tjenester fra selskaper som bruker utenlandske arbeidere. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
29. apr. 2009 - 09:41

Arbeiderpartiets næringspolitiske talsmann Steinar Gullvåg mener StatoilHydro bidrar til sosial dumping ved å bruke utflaggede bøyelastingsskip med filippinsk mannskap.

– Dette er sosial dumping av verste merke. Det er ikke pent av et selskap som påstår å ha etiske retningslinjer, sier Gullvåg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Gullvåg er spesielt opptatt av norske sjømenn. Han viser til at rederiene Teekay og Knutsen OAS allerede har flagget ut flere bøyelastingsfartøy.

– Nordmenn jaget på land

– Norske sjøfolk er jaget på land og erstattet av filippinsk mannskap til langt lavere lønninger og dårligere arbeidsforhold. Dette er bare begynnelsen på en utvikling jeg frykter vil skje. Sosial dumping er like jævlig langs kysten som på landjorda. Her må det ryddes opp, sier Gullvåg.

StatoilHydro tilbakeviser kritikken.

– Vi har et veldig godt samarbeid med Teekay og andre leverandører. Vi stiller ikke spesielle krav når det gjelder skipenes flagg. Vi går ikke nærmere inn på kritikken siden den ikke er direkte rettet mot oss. Vi forholder oss til pålegg fra norske myndigheter, og per i dag har vi ikke fått pålegg som griper inn i dette forholdet, sier pressekontakt Cathrine Torp i StatoilHydro.

(NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.