OLJE OG GASS

Statoil vil ha ekstern gransking

Statoil setter i gang en ekstern og uavhengig gransking etter nesten-ulykken på Gullfaks C.
Statoil setter i gang en ekstern og uavhengig gransking etter nesten-ulykken på Gullfaks C. Bilde: Øyvind Hagen / Statoil
24. nov. 2010 - 12:08

Granskingen skal gi svar på om Statoil har lært av alvorlige hendelser. Samtidig ønsker politiet å samarbeide med Petroleumstilsynet (Ptil) om etterforskningen.

Les også: Kraftig dom over Statoil

Mandat først

– Det er viktig for oss i Statoil å lære av det Petroleumstilsynet kommer med, og derfor er det besluttet å gjennomføre en ekstern og uavhengig gransking av hendelsen på Gullfaks. Formålet med granskingen er å få en evaluering av om Statoil har lært av tidligere hendelser, sier informasjonssjef Geir Gjervan i Statoil til Petro.no.

Han kan foreløpig ikke si noe om granskingen legges ut på anbud.

– Nå skal vi utarbeide et mandat som skal vurdere hvem som skal få jobben. Detaljene rundt dette er ikke avklart, sier Gjervan.

Statoil ignorerte Ptil: Statoil ignorerte Petroleumstilsynet

Vil med

Verneombud for borekontraktør Seawell på Gullfaks C, Bjørn Dyrnes, har uttrykt misnøye med at de ikke fikk delta i Statoils interne gransking.

– Det er litt spesielt at vi ikke er inkludert i granskingen da boredekket faktisk er vårt verneområde. Hvis det argumenteres med at dette foregår nede i brønnen, så er det et poeng, men vi spurte Statoil om det var fare for gasslekkasje på boredekket, uten å få tilstrekkelig svar. Vi burde absolutt ha vært med i granskingsgruppen, sier Dyrnes.

Les også: Politiet starter etterforskning av Statoil

Opp til granskingsleder

Informasjonssjef Geir Gjervan påpeker at det er opp til leder av granskingsgruppen å vurdere sammensetningen av gruppen.

– Den kompetansen som var tilgjengelig i gruppen, dekket behovet for å finne ut av hendelsen vedrørende brønnen C-06A. Funnene i rapporten er knyttet til selve bore- og brønnarbeidet relatert til planleggingen og gjennomføringen, og ikke utførelsen av operasjonene på riggen hvor Seawell er involvert, sier Gjervan. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.