INDUSTRI

– Statoil-sluttpakker svekker sikkerheten

MISTER ERFARING: De med mest erfaring lokkes ut av selskapet StatoilHydro med en gullkantet sluttpakke. Det bekymrer SAFE.
MISTER ERFARING: De med mest erfaring lokkes ut av selskapet StatoilHydro med en gullkantet sluttpakke. Det bekymrer SAFE. Bilde: Colourox.com
4. apr. 2007 - 20:40

Statoil tilbyr alle over 58 år tilbud om en lukrativ sluttpakke, som et ledd i sammenslåingen med Hydro. På Mongstad, som er Norges største oljeraffineri med 600 ansatte, er det snakk om at hver fjerde ansatte får tilbud om sluttpakke fra neste år.

Mange vil slutte

De ansatte ser positivt på tilbudet, som gir dem 70 prosent lønn fram til de blir 67 år, også dersom de får seg ny jobb andre steder.

– Det er vel så godt at jeg tror ikke noen av oss som jobber her på Mongstad vil si nei takk til det. Jeg har snakket med mange folk, de er positive og gleder seg som unger på julaften, sier en av de Mongstad-ansatte, Johannes Hauge, til NRK.

Men noen er også bekymret.

– Det gir et sterkt innhogg i antall personer dersom alle vil gå. Det jeg frykter er at vi mister dem med mest kompetanse, og så skal vi få inn folk med mindre kompetanse som skal læres opp. I mellomtiden er jeg redd at dette vil svekke sikkerheten vår, sier Per Harald Holgersen, ansatt på Mongstad.

Bør jobbe lenger

Hovedtillitsvalgt Jan-Eirik Feste i SAFE, som er fagforbundet for ansatte i energisektoren, er enig.

– Det kan være at vi må prate med folk der det får urimelige utslag. Kanskje vi må få folk til å stå litt lenger i jobben for å sørge for en god overgang, sier han.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.