OLJE OG GASS

Statoil skal kutte 500 stillinger

Innen utgangen av 2016.

Statoil kutter 500 stillinger, som meldt forrige uke.
Statoil kutter 500 stillinger, som meldt forrige uke. Bilde: Harald Pettersen/Statoil
10. okt. 2014 - 09:55

Målet er å sikre langsiktig virksomhet og verdiskaping på norsk sokkel, opplyser Statoil.

– Olje- og gassindustrien står globalt overfor en alvorlig effektivitets- og kostnadsutfordring. Statoil gjennomfører en omfattende forbedringsagenda for å ivareta langsiktig virksomhet og verdiskaping på norsk sokkel. Bemanningsrammen som vi nå har besluttet ivaretar sikker og effektiv drift, samt kompetanse for de nye oppgavene som står foran oss, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

Mange innspill

Bemanningsrammen er fastlagt som en del av den årlige gjennomgangen av kompetanse- og bemanningsbehovene i Utvikling og produksjon Norge (UPN).

– Det har vært bred arbeidstakermedvirkning i denne prosessen med mange gode innspill. Dette har vært viktig for det endelige resultatet, selv om foreningene ikke stiller seg bak vår endelige beslutning, sier Nylund.

Besluttet bemanningsramme er cirka 5 prosent lavere enn dagens nivå, som er cirka 9.000. Dette inkluderer både egne ansatte og innleid personell.

Reduksjonen omfatter rundt to tredjedeler på land og en tredel på sokkel, og er de samme stillingene som Dagens Næringsliv forrige uke meldte at ville bli kuttet.

– Skuffa

– Vi er utrolig skuffa, men ikke overrasket. Vi har i dagens møte plassert ansvaret på ledelsen for norsk sokkel i forhold til sikkerheten og risikoen på våre anlegg, sier sokkelleder Per Steinar Stamnes i Industri Energi til Stavanger Aftenblad.

Stamnes mener det gjennomføres grundige konsekvens- og risikovurderinger før stillingene kan tas ut av organisasjonen.

– De er ikke gode nok slik det ligger per i dag, og vi krever en ytterligere gjennomgang før en reduksjon kan realiseres, sier Stamnes.

– Dette forslaget er ikke med på å underbygge verken regularitet, produksjonseffektivitet eller kostnadseffektivitet, og vil etter vår mening øke faren for storulykker, sier Stamnes.

Ivareta medarbeidere

Nylund er opptatt av å ivareta alle medarbeidere på en god måte.

– Vi vil så langt det er mulig løse reduksjonene ved hjelp av naturlig avgang og overføring til nye oppgaver. Det er viktig for meg at endringer vi gjør ivaretar selskapets langsiktige behov, samt at alle som blir berørt av endringene blir fulgt opp på en god måte, sier Nylund.

– Dette inkluderer tett samarbeid med våre ansattrepresentanter i det videre arbeidet, sier han.

Les også:

Disse selskapene benytter nedgangstider i oljebransjen til å ansette

Aibel har kuttet 1000 konsulenter det siste året

Dette ser arbeidsgiver etter i et jobbintervju  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.