OLJE OG GASS

Statoil må kutte 200 årsverk på Mongstad

Har allerede kuttet 250.

Statoil må kvitte seg med 200 årsverk på raffineriet på Mongstad. 250 er allerede kuttet.
Statoil må kvitte seg med 200 årsverk på raffineriet på Mongstad. 250 er allerede kuttet. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
14. mars 2014 - 08:33

– Vi er i en tøff bransje med hard konkurranse mellom raffineriene i Europa. Etter et overskudd i 2012 kommer vi ut med minus i 2013, og vi har krav på oss om å forbedre resultatet med rundt en milliard i løpet av de neste årene, opplyser fungerende direktør Øystein Austrheim på Statoil Mongstad til lokalavisen Strilen.

Gnist

Reduksjonene vil komme både i innleide årsverk og egen bemanning.

Austrheim er optimist og tror de vil klare å innfri de nye kravene fra ledelsen i Statoil.

– De ansatte har stått på for å klare de kuttene vi har gjort til nå. Jeg føler at det fortsatt er gnist i organisasjonen med hensyn til å takle nye kutt og tiltak som øker inntjeningen, sier Austrheim.

Informasjonssjef Morten Eek i Statoil sier den økonomiske situasjonen er alvorlig.

– Selv om 2013-regnskapet ikke er klart, vet vi at fjoråret ble et av de mest krevende, sier han til Stavanger Aftenblad.

Venter enda tøffere situasjon

Statoil ser ikke for seg at markedene bedrer seg i overskuelig framtid, og venter en enda tøffere situasjon for oljeraffineriene på Mongstad og i Kalundborg i Vest-Danmark framover.

De årlige driftsutgiftene på Mongstad skal ned med 28 prosent fra 2,5 milliarder kroner – altså skal 700 millioner spares. Samtidig skal inntektene økes med 300 millioner.

Eek sa i januar at målet er at de som ble overtallige ved landanleggene skal få tilbud om andre stillinger i Statoil, og at det sammen med naturlig avgang gjør at ingen vil bli sagt opp.

Les også: I 1986 ble oljeprisen halvert etter «supplysjokk». Nå skjer det igjen

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.