OLJE OG GASS

Statoil har gjort et nytt funn på Utsirahøyden

8 kilometer nordøst for Grane-feltet.

Avgrensingsbrønnen ble boret åtte kilometer fra Grane-feltet, som ligger 180 kilometer vest for Stavanger.
Avgrensingsbrønnen ble boret åtte kilometer fra Grane-feltet, som ligger 180 kilometer vest for Stavanger.
21. okt. 2014 - 09:42

Statoil melder i dag at de har boret en avgrensningsbrønn og truffet en oljekolonne på 25 meter i den såkalte Heimdalformasjonen.

Brønnen viser at funnet er på mellom 30 og 80 millioner fat utvinnbar olje. Strukturen ligger på Utsirahøyden, rundt 8 kilometer nord for Grane-feltet.

Det var Boreriggen Transocean Leader som boret avgrensingsbrønnen til et vertikalt og målt dyp på henholdsvis 1863 og 1867 meter under havoverflaten.

Les også: En liten gigant i Nordsjøen

God oljekvalitet

– Brønnen påviste betydelige tilleggsvolumer av olje i et sandsteinsreservoar av svært god kvalitet. Dette er resultatet av en revurdering av området som lisenseierne nylig gjennomførte. Nye seismiske data og bedre kartlegging av undergrunnen har gitt oss ny tro på D-strukturen, og en mulighet til å modne den fram mot en beslutning om boring, sier May-Liss Hauknes, Statoils direktør for leting i Nordsjøen i en pressmelding.

Boringen ble avsluttet i Shetlandgruppen i øvre kritt, og havdypet i området er 129 meter.

– Vi er fornøyd med å ha påvist nye oljeressurser i Grane-området. Feltnær leting er en viktig del av Statoils leteportefølje på norsk sokkel. Det gir oss verdifulle fat som er viktig for å forlenge levetiden på våre installasjoner, sier Hauknes.

Les også: Disse 5 feltene slipper ut minst på sokkelen

Kan kobles til Grane

Nå skal man vurdere utbyggingsløsninger for funnet.

Vi vil vurdere tilkobling til det nærliggende Grane-feltet som en av utbyggingsløsningene for funnet, sier Gro Aksnes, Statoils direktør for områdeutvikling i Drift Vest.

Statoil er operatør (57 prosent) i lisens PL169, der funnet er gjort. De andre lisenseierne er Petoro AS (30 prosent) og Exxon Mobil Exploration & Production Norway (13 prosent).

Les også:

Her klatrer Linda utenpå plattformen

Statoil: Vi kan revolusjonere måten man borer brønner på  

Dette er verdens fem største oljefelt til havs
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.