OLJE OG GASS

Statoil gir milliardkontrakt til Noble Corporation

Kontrakten har en verdi på 3,8 milliarder kroner.

Kontrakten har en varighet på fire år med opsjon på ett eller to års utvidelse. Oppstart skal skje i 2016.
Kontrakten har en varighet på fire år med opsjon på ett eller to års utvidelse. Oppstart skal skje i 2016.
14. mai 2013 - 13:45

Statoil har tildelt en kontrakt for boretjenester på Mariner-prosjektet i Nordsjøen til Noble Corporation. Den fireårige kontrakten har en verdi på 3,8 milliarder kroner.

Mariner-prosjektet ligger 150 kilometer øst for Shetland. Statoil er operatør og samarbeider med partnerne JX Nippon Exploration and Production og Cairn Energy.

10.000 meters dyp

Det amerikanske selskapet Noble Corporation har fått i oppdrag å benytte en kategori J-rigg som kan operere på havdyp fra 70 til 150 meter og bore brønner ned mot 10.000 meter.

Kontrakten har en varighet på fire år med opsjon på ett eller to års utvidelse. Oppstart skal skje i 2016. Verdien på den fireårige kontrakten er 655 millioner dollar, eller 3,8 milliarder kroner.

30 år

– Mariner er den største nye utbyggingen på britisk sokkel på over ti år. Prosjektet vil skape arbeidsplasser og betydelige ringvirkninger for Storbritannia og for Aberdeen-regionen, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil.

Prosjektet innebærer investeringer på mer enn 4,7 milliarder pund, eller 42 milliarder kroner, og er forventet å kunne være produktivt i minst 30 år med en gjennomsnittlig produksjon på opptil 55.000 fat olje per dag.

Les også:

Eksperter mener staten bør selge seg ut av Statoil

Ser på porene i stein for å få ut mer olje

Statoil med storprosjekt utenfor New Orleans

Nytt skattenivå ville gjort Aasta Hansteen ulønnsomt  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.