SOLENERGI

Statoil går inn i gryteklart solprosjekt i Brasil

Med Scatec Solar.

Statoil investerer i sitt første solprosjekt.
Statoil investerer i sitt første solprosjekt. Bilde: Smallman12q/Wikimedia Commons, CC 2.0 generic
Av NTB
4. okt. 2017 - 10:26
Statoil har kjøpt 40 prosent av et byggeklart solprosjekt i Brasil som skal levere strøm til 160.000 boliger. Det er første gang selskapet satser på solenergi.
 

Avtalen om prosjektet Apodi, med en kapasitet på 162 megawatt, i Quixeré i delstaten Ceará er inngått med Scatec Solar. De to selskapene eier 40 prosent av prosjektet hver, mens et brasiliansk konsortium eier resten, melder Statoil.

Vil inn i flere solprosjekter

– Statoil supplerer aktivt olje- og gassporteføljen med lønnsomme fornybare energikilder, sier konserndirektør for nye energiløsninger Irene Rummelhoff i Statoil.

I tillegg kjøper Statoil 50 prosent av prosjektselskapet slik at de kan delta i oppbygging og drift av solenergiprosjekter i framtiden. Samlet kjøpspris for solenergiprosjektet og prosjektselskapet er 25 millioner amerikanske dollar, nesten 200 millioner kroner etter dagens kurs.

Byggestart er i oktober. Statoil bidrar med personell og tjenester fra Brasil og Norge. Anlegget kan trolig begynne å levere elektrisitet fra slutten av 2018. Samlet investeringskostnad for prosjektet er anslått til 215 millioner dollar, der Statoils andel er rundt 30 millioner dollar, omkring 240 millioner kroner.

Satsingen applauderes av miljøstiftelsen Zero.

– Dette ser ut som et fornuftig og forsiktig første steg inn i solenergi for Statoil, og en mulighet for å teste om Statoil hører hjemme i solenergi sier Marius Holm, daglig leder i Zero, til enerWE.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.